Anbefalinger


Den Ene Ring 

EVENTYRET OM RINGEN

Forfatter: J.R.R. Tolkien
Genre: Fantasy

Resumé:


Frodo er en venlig hobbit, der bor i den fredelige landsby Herredet. Han arver en mystisk ring fra sin onkel Bilbo. Med hjælp fra troldmanden Gandalf finder Frodo ud af, at arvestykket er Den Ene Ring. Den Ene Ring, Mørkets Herre Sauron så længe har begæret. Han mangler kun denne Ring, for at kunne foldkommengøre sine kræfter. Han mangler kun denne Ring for at kunne trælbinde hele Midgård.

Frodo begiver sig ud på en farlig færd for at tilintetgøre Ringen, så Mørkets Herre aldrig kan få fingre i den. Han bliver hjulpet på vej af et broderskab, der for alt i verden skal beskytte Frodo og Ringen. På sin vej mod Dommedagsbjerget, som er det eneste sted, hvor Ringen kan tilintetgøres, møder Frodo mange farer og fjender. Men hvad gør man, når den største farer består i mistillid og frygt? Kan Frodo virkelig klare opgaven? Kan en lille hobbit virkelig frelse verden?


Bedømmelse:

Dette vil til alle tider være min yndlingsbog. Den indeholder alt det en god bog skal indeholde. Jeg elsker dens medrivende og smukke sprog, der er lige så unikt som bogens univers. 
Bogens temaer er også meget beundringsværdige. Kampen mellem det gode og det onde. Venskaber skønt forskellig race. Kærlighed, når vejen synes mørk. Håb, når den onde arm synes for nær. Alt dette skrevet ind i et storslået eventyr, der både rummer fantastiske karakterer, en spændende handling og åndeløse øjeblikke.
Historien fortæller, hvordan selv den mindste person kan ændre verdens gang. Den fortæller, at man aldrig må fortvivle. Og den fortæller frem for alt om livet. Dets glæder og sorger. 
Man identificerer sig hurtigt med bogens personer. De er levende beskrevet, ligesom alt andet i bogen. Man kan tydeligt se elvernes klare øjne, hobbiternes behårede fødder og orkernes forvrængede ansigter. Det er en historie, man kan huske resten af sit liv. Den fortæller nemlig om selve live. Hvordan det kan udforme sig, hvis man er modig nok.
Det er så meget mere end en bog. Det er kunst. Det er glæde. Det er magi!

Jeg vil give bogen syv stjerner ud af seks mulige:

"Syv stjerner, syv stene og ét hvidt træ."
- Ringenes Herre, Kongen Vender Tilbage